5 tips om het maximale uit je coaching te halen

Coaching heeft in de eerste plaats te maken met het bereiken van jouw doelen. Jouw coach is hierbij je denkpartner in het vinden van oplossingen die bij jou passen. Jij bent de expert met betrekking tot jezelf. Je coach begeleidt je in je denkproces en in het vinden van de meest zinvolle keuzes die voor jou écht werken.

Om zelf zoveel mogelijk resultaat uit je coaching te halen, geven we graag volgende tips mee:

 

1 Voorbereiding

Coaching start steeds vanuit een bepaalde vraag, een doel. Om tot een goede focus te komen, denk je best op voorhand na wat je uit de coaching wenst te halen.  

Sta even stil bij vragen als: Wat wil ik bereiken met deze coaching? Op welke vraag hoop ik een antwoord te vinden? En indien de coaching een succes wordt, wat zal er dan anders zijn voor mij? Hoe zal succes er uit zien? En hoe belangrijk vind ik dit? Wat is het risico als ik er niets mee doe?

Tijdens je eerste gesprek zullen deze vragen zeker aan bod komen. Als je dit al min of meer scherp hebt voor jezelf, dan kunnen we sneller tot de juiste focus komen.

2 Tijd voor jou

Coaching is er voor jou. Het gaat over hoe jij impact kan hebben op wat belangrijk is voor jou. Je staat stil bij wat je anders kan doen of hoe je anders kan denken om je doelen te bereiken. Je coach zal je met volle aandacht in dit proces begeleiden. Gun jezelf ook die volle aandacht. Zorg dat je niet gestoord kan worden en trek de nodige tijd uit.

3 Is alles helder?

Tijdens de coaching zullen zaken die je misschien onbewust al wist helderder worden. Of je komt tot nieuwe inzichten. Is er toch iets niet duidelijk of wil je bepaalde zaken nog scherper krijgen? Stel gerust vragen of geef aan wanneer je ergens dieper wil op ingaan.

4 Vertraag

Tijdens de coaching sessie sta je stil bij heel wat zaken. Je zal niet altijd onmiddellijk een pasklaar antwoord hebben. Dat is normaal. Jouw coach helpt je de tijd te nemen om na te denken over je antwoorden.

5 Open en in vertrouwen

Verberg je gevoelens niet. Je coach is gebonden aan een ethische code en kan je in vertrouwen nemen. Wees tegenover jezelf eerlijk waar het voor jou om draait, of hoe ‘moeilijk’ iets is. Als je bij de  coaching een goed gevoel heb, of twijfels over de haalbaarheid, maak dit duidelijk.  Een coaching is een plaats waar je je frustratie, blijheid of zelfs wanhoop kan tonen.  Je openheid helpt je enorm richting je doel.