Krijg jij de ruimte om te groeien

Willen we niet allemaal  nieuwe dingen kunnen doen en bijleren? Variatie, verwondering, een andere kijk,....  dat is wat ons energie geeft in onze job. Bedrijven die investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en hen zo de kans geven om te groeien, behalen betere bedrijfsresultaten en zijn innovatiever. En investeren in de ontwikkeling kan op heel wat manieren: werken aan een nieuw project, mentoring door een ervaren collega, zelfstudie, samenwerken met een ander team,... Het hoeft dus niet steeds de traditionele cursus te zijn. Integendeel. 

Geeft jouw bedrijf je het gevoel dat je er nog steeds kan leren en dat je er een toekomst hebt? Is er ruimte om risico's te nemen en is het OK om fouten te maken (zolang je er maar uit leert)?

Vandaag hecht vooral de jongere generatie meer en meer belang aan coaching en ontwikkeling. Maar dan aan verloning. Indien de bedrijven de beste mensen willen aantrekken en behouden, dan zullen ze naar een loopbaanmodel moeten evolueren waar het draait om de juiste leereravringen. 

En jij, in welk type bedrijf werk jij? Heb jij het gevoel dat je er nog kan en mag groeien? Of ben je toe aan iets nieuws?