Stress voorkomen

Staat de boog gespannen? Kun je moeilijk afstand nemen van je werk? 

Hier volgen 4 tips wat je kan doen om beter tot jezelf te komen.

Bouw herstelmomenten in. 

We hebben het allemaal wel eens voor. Met de nodige focus hard werken om je doel te bereiken. Tot op bepaalde hoogte geeft dit positieve stress. Let wel: zorg dat je tijdig ontspant. Doe iets dat jou energie geeft. Voor de ene is dit eens stevig gaan sporten, voor de andere is dat rustig een boek lezen. Wat je ook doet, doe iets wat jij leuk vindt en wat voor jou helpt om het werk los te laten. 

Beweeg

We kunnen het niet voldoende zeggen. Bewegen is een sterke remedie tegen stress. Wanneer we bewegen komen er endorfines vrij. Het hormoon dat ons een gelukkig gevoel geeft. Overweeg een zogenaamde kadans sport. Wandelen en roeien bijvoorbeeld. Ze brengen je in een ritmische herhaling, wat het gevoel van ontspanning versterkt. Bij stress coaching gaan we met deze bewegingen bewust mee aan de slag. 

Gezonde voeding

Stress put ons uit. Om je energieniveau op peil te houden is het belangrijk om regelmatig te eten. Kies bewust voor gezonde voeding. Zet groenten en fruit bovenaan op je lijst, vermijd snelle suikers. 

Sociale relaties

Mensen zijn sociale wezens. Zoek regelmatig vrienden en familie op. Maak plezier en verzet samen je zinnen. Uit onderzoek is gebleken dat  sociale contacten de universele geluksmaker is.