Wat is loopbaanbegeleiding

Coaching op maat voor een beter resultaat

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en je weet nog niet goed hoe of wat?

Loopbaanbegeleiding kan jou hierin duidelijkheid brengen.

Onder individuele begeleiding van een ervaren loopbaancoach ontdek je hoe jouw talenten en dromen je kunnen helpen in je verdere professionele leven. Zo ontdek je welk werk het best bij je past en ga je stapsgewijs hiermee aan de slag. 

Hoe werkt loopbaanbegeleiding?

Je start steeds met een kennismakingsgesprek. Je coach luister naar jouw verhaal en verwachtingen. Je krijgt uitleg wat loopbaanbegeleiding is en hoe je coach precies te werk gaat. Wanneer al je vragen beantwoord zijn en jij het gevoel hebt dat er een goede 'klik en fit' is met je coach, dan ga je van start met de loopbaanbegeleiding. 

Tijdens de loopbaancoaching helpt je coach je op weg naar werk dat je goed doet. Stap voor stap. Het is een onderzoek naar jouw talenten, je waarden en ambities. je ontdekt hoe jij energie en plezier uit je werk kan halen. 

Tussen de gesprekken door krijg je opdrachten mee. Je coach nodigt je snel uit om actief te experimenteren. Je maakt een haalbaar actieplan op. Waar nodig helpt je coach je met zeer concrete tips

En tegen het einde van het traject heb je jouw persoonlijk ontwikkelingsplan klaar. Een handig instrument om je loopbaan ook na je coaching in goede banen te blijven leiden. 

Onze tip: Werk met een professionele loopbaancoach. Iemand die grondig opgeleid is in het resultaatgericht begeleiden van mensen en die vertrouwd is met Human Resources en actief is binnen bedrijven.  Zij weten hoe het er op de arbeidsmarkt aan toe gaat en kunnen hun ervaring flexibel toepassen volgens jouw groeipad.